Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Rotzooi bij milieupunt

rotzooi bij milieupunt1Op het kleine doorsteekpaadje naar het wandelpad onderlangs de Sartreweg wordt regelmatig vuil gedumpt. Het paadje loopt parallel aan de containers voor glas, papier en plastic vlak voor het tunneltje naar de Voorveldse polder. Blijkbaar wordt het als een uitbreiding gezien van dat containerperkje, maar het is echt een paadje waar wandelaars gebruik van maken, en waar de Groengroep ook struiken en planten gepoot heeft en wilde bloemen gezaaid. Buurtbewoners ruimen de troep op: van hele zakken puin tot huishoudelijk afval. Overigens hoort ook binnen het hekwerk van de containers geen extra afval achtergelaten te worden. Soms staan er bankstellen, oude tv’s en afgedankt tuinmeubilair.

Running dinner

Aan het Running Dinner op 7 april deden dertig personen mee. De avond startte om half acht op het Nova Zemblaplein. Daarna volgden in drie etappes voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, steeds op een ander adres. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel bij Nathalie. Er werd niet alleen erg lekker eten opgediend; de presentatie was ook prachtig. Naast het genieten van het eten en een goed glas wijn, gaat het bij een running dinner vooral om bijpraten en je buurtgenoten beter leren kennen. Zo kan het gebeuren dat je al zestien jaar je achterbuurman groet als je in de tuin staat zonder elkaar ooit te hebben gesproken. Er waren ook mensen die vertelden dat ze al acht jaar bij elkaar in de straat wonen, maar elkaar niet herkenden. Een zeer geslaagde avond: lekker eten en veel gelachen. Alle deelnemers bedankt! runningdinner18-7 (Medium)runningdinner18-9 (Medium)runningdinner18-1 (Medium)runningdinner18-2 (Medium)runningdinner18-3 (Medium)runningdinner18-4 (Medium)

Bloembollen verplaatst

Op 18 januari waaide de plataan aan de Buys Ballotstraat om. De Groengroep heeft de bollen 'gered' en verplaatst naar de Biltstraat.bloemetjes bij omgewaaide plataan 2 bloemetjes bij omgewaaide plataan 1 (Medium)      

Running dinner

Het vijfde Running Dinner van de Nova Zemblabuurt vindt plaats op zaterdag 7 april. Bij een running dinner eet je een driegangendiner op drie verschillende locaties. Een van de drie gangen verzorg je zelf, bij jou thuis. Iedere gang vindt plaats in een ander gezelschap van buurtgenoten; een erg leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Het running dinner vindt plaats met gesloten beurs. Je kookt zelf een gang voor circa zes personen en verzorgt bijpassende wijnen. In ruil hiervoor schuif je aan bij twee andere gangen, elders in de buurt. Je kunt je uiterlijk 15 maart 2018 aanmelden bij nathalie.degeus@gmail.com. Graag aangeven:
  • welke gang je wilt maken
  • dieetwensen
  • met hoeveel personen je wilt deelnemen en of je als stel bij elkaar wilt worden ingedeeld
  • naam en adres
running dinner lentekriebels 2018

Stormslachtoffer

omgewaaide boom De januaristorm heeft een plataan ontworteld op de hoek Buys Ballotstraat-Biltstraat.

Kerstzang 2017

Vele tientallen buurtbewoners en hun gasten kwamen op kerstavond naar de door de kinderen versierde kerstboom aan het Nova Zemblapleintje. Daar luisterden ze naar het buurtkoor onder leiding van Marleen de Bruyn, dat een aantal kerstliederen ten gehore bracht. Vervolgens ging Ramon de Kok de aanwezigen voor in het gezamenlijk zingen. Iets minder zuiver, maar even goed enthousiast. Na afloop waren er weer gluhwein en chocomel. Bedankt aan alle bewoners die hebben meegeholpen.DSC_0906 (Medium)P1040862 (Medium)P1040860 (Medium)P1040864 (Medium)DSC_0899 (Medium) P1040856 (Medium)

Jan Willem Koeleman overleden

jan willem koeleman Onze buurtgenoot Jan Willem Koeleman is afgelopen zondag in Italië overleden. Hij nam daar deel aan een triatlon en werd onwel tijdens het zwemgedeelte. Jan Willem (54) woonde al zo'n vijftien jaar in de Willem Barentszstraat en genoot landelijke bekendheid vanwege zijn activiteiten als letselschadeadvocaat. Hij is getrouwd met Anne Ruth; samen hebben ze vier kinderen. Jan Willem was een vertrouwd gezicht in de buurt omdat hij vaak een rondje maakte met zijn honden.

Nieuwe muurschildering

Met hulp van Gea Schonewille en enkele ouders hebben de kinderen uit de buurt afgelopen zondag nieuwe muurschilderingen aangebracht op het Nova Zemblapleintje. Hier een overzicht van de werkzaamheden en het resultaat. IMG_4303  

Buurtfeest in zomerse sferen

Gelukkig was er in 2017 weer een buurtfeest. Met ook nog eens prachtig weer. Uiteraard waren er leuke activiteiten voor de kinderen, de traditionele barbecue en de steeds professioneler wordende buurtband. Annemieke haalde 285 euro op voor haar fietstocht door de bergen voor Forza4Energy4All en Annabel Scheffer won de langzaamaanfietswedtrijd. Zie hier de foto’s. Met dank aan de buurtfeestcommissie en alle vrijwilligers. image4-Medium

Programma buurtfeest

Programma 26 augustus 15:00 - ca. 16:15    rondleiding Fort de Bilt (kosten: €7,50 pp) 15:00 - ca. 17:30   diverse kinderactiviteiten (o.a. knutselen, schminken, langzaam-fietswedstrijd, bellen blazen) 16:30 - 17:30         wijnproeverij o.l.v. Jan Giesbers van Q-vignes (kosten: €10 pp) 16:00 - 00:00        bar open Vanaf 17:30 gaan de Bring-Your-Own-BBQ's aan: BBQ's & gas staan al klaar, je moet zelf je eigen eten meenemen en klaarmaken, zodat je eet wat je zelf lekker vindt! Drank is verkrijgbaar aan de bar. 's Avonds is er muziek. Onze eigen Buurtband treedt op, er is een open podium voor kids & later op de avond voor alle oudere buurtgenoten die iets wil laten zien. Aanmelden Als je mee wil doen met de rondleiding op het fort en/of de wijnproeverij, graag van tevoren aanmelden & betalen (na aanmelding ontvang je de details) via novazemblabuurtfeest@gmail.com. De kinderactiviteiten zijn gratis en zonder inschrijving toegankelijk. Mocht je op het open podium iets willen doen of ons willen helpen met de op-/afbouw of bij het draaien van een bardienst, dan horen we dat ook graag op hetzelfde emailadres. Bar Net als in voorgaande jaren zullen de barinkomsten het buurtfeest grotendeels moeten bekostigen, dus we gaan ervan uit dat iedereen zijn/haar drankjes aan de bar koopt! Sponsors Het buurtfeest wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors: muus HIP
Pagina 1 van 2712345...1020...Minst recente »