Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Buurtfeest 14 september

Voorlopig programma & aanmelden (tijdstippen onder voorbehoud)

15:00 – 16:00      Hans van Dijk en Sipke de Jong (samen met Jos van Beurden auteurs van het boek ‘Buurt‘ over onze buurt!) geven een historische rondleiding door onze prachtige buurt. Leer je eigen buurt nog beter kennen en meldt je aan via novazemblabuurtfeest@gmail.com. Wij inventariseren graag van tevoren hoeveel belangstelling er is.  

15:00 – 17:30      Kinderactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden met Circus Snor, schminken, knutselen, workshops en sportieve uitdagingen.

16:30 – 17:30      Wijnproeverij door Q-vignes, kosten: € 10, graag aanmelden via novazemblabuurtfeest@gmail.com

Vanaf 18:00 We bakken dit jaar wat lekkers uit eigen houtoven! Voor iedereen, zonder kosten. Breng zelf iets bijpassends mee, zoals bijvoorbeeld een salade en eet gezellig mee, aan tafel samen met je buurtgenoten.  

19:30-20:30 Open podium voor alle buurtkinderen. Kun je goed zingen, dansen, toneelspelen, een muziekinstrument bespelen of heb je een andere performance? Wij willen er graag allemaal van genieten! Als je mee wil doen moet je je aanmelden. Meld je aan vóór 10 september via novazemblabuurtfeest@gmail.com

21:00 Live optreden van onze eigen buurtband!

Sponsoren

Geen buurtfeest zonder sponsoren! Het buurtfeest wordt dit jaar mogelijk gemaakt door:

Van Den Bergh OPTIEK – www.vandenberghoptiek.nl op de Biltstraat 80

Muus & Ijzerman Makelaardij – www.muus-ijzerman.nl op de Maliebaan 48

Boulangerie traditionnelle Le Perron – www.leperron.nl op de Nachtegaalstraat 41

AenF Partners- www.aenfpartners.n op de Biltstraat 206

 

Kerstzang

De traditionele buurtkerstzang stond dit jaar onder leiding van buurtgenoot Arnold van Dijk.

 

 

kerstzang 2018 (Small)

Wintervaste violen

DSC_1291 (Small)De Groengroep van de buurt heeft afgelopen weekend de bloembakken weer schoongemaakt en opgefleurd. Wie een keer wil meehelpen kan zich melden bij gvanvollenhoven@gmail.com.

Buurtfeest 2018

Met veel leuke kinderactiviteiten en uiteindelijk toch mooi weer was het Buurtfeest 2018 weer erg geslaagd. Veel nieuwe bewoners waren voor het eerst aanwezig en waagden later op de avond een dansje op de muziek van de salsaband. Dank aan buurtfeestcommissie, sponsors en alle anderen die het feest hebben mogelijk gemaakt. De foto van het feest staan hier. (let op: de liggende foto’s aanklikken voor groter beeld).

 

IMG_2259

image3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1203

 

Programma buurtfeest

De buurtfeestcommissie is druk bezig met de voorbereidingen van het buurtfeest op zaterdag 8 september. Een deel van het programma is al bekend.

  • Voor de kinderen hebben we Circus Snor (ook bekend van Diedom of Cirque Moustache) kunnen vastleggen. Op hun open piste kunnen kinderen onder begeleiding zelf diverse trucjes leren.
  • Er wordt geknutseld o.l.v. Gea.
  • Er komt een rondleiding door de Voorveldse polder door iemand van de Stichting Voorveldse Polder. Dat is gratis, maar i.v.m. het beperkt aantal plaatsen graag aanmelden vóór 31 augustus.
  • Ook de wijnproeverij van Q-vignes komt terug, uiteraard met een ander thema. Kosten €10, ook hiervoor graag vooraf aanmelden.
  • De buurtband is dit jaar helaas verhinderd, maar we hebben een swingend alternatief gevonden: een Salsaband die waarschijnlijk ook een workshop geeft.
  • In plaats van de BBQ houden we dit jaar een Bring Your Own (BYO) dinner; dus maak wat je lekker vindt, schuif aan tafel aan en deel met je tafelgenoten.

Voor alle kinderen die willen meedoen aan ‘Nova Zembla’s got Talent’, meld je nu al aan!

Ook doen we een dringende oproep voor hulp bij op- & afbouw en achter de bar.

Net als vorig jaar beklimt Annemieke uit de WB weer drie bergen voor het goede doel. En omdat de loterij vorig jaar een groot succes was, zullen we die weer tijdens het buurtfeest houden. Heb jij iets om als prijs bij te dragen? Iets tastbaars of een ervaring of dienst; neem contact op met Annemieke als je vragen of suggesties hebt: mail4annemieke@gmail.com.

Aanmelden voor de rondleiding, wijnproeverij, talentenjacht en hulp bij op- en afbouw: novazemblabuurtfeest@gmail.com.

Aanpak wateroverlast

Het begin van de werkzaamheden om extreme wateroverlast zoals in 2014 te voorkomen, komt dichterbij. Dit najaar zijn de kick-off bijeenkomsten voor bewoners van onze buurt. Dan gaat het om verdere uitwerking van de maatregelen die eigenaren in hun eigen huis/tuin kunnen (moeten) nemen en de aansluiting op wat de gemeente doet.

Op donderdag 28 juni was er een bijeenkomst van Waterproof Zeeheldenbuurt. Zie hier het verslag van de bijeenkomst.

Eerder al publiceerde de gemeente een overzicht van de maatregelen die je zelf in eigen huis kunt nemen.

 

Rotzooi bij milieupunt

rotzooi bij milieupunt1Op het kleine doorsteekpaadje naar het wandelpad onderlangs de Sartreweg wordt regelmatig vuil gedumpt. Het paadje loopt parallel aan de containers voor glas, papier en plastic vlak voor het tunneltje naar de Voorveldse polder. Blijkbaar wordt het als een uitbreiding gezien van dat containerperkje, maar het is echt een paadje waar wandelaars gebruik van maken, en waar de Groengroep ook struiken en planten gepoot heeft en wilde bloemen gezaaid. Buurtbewoners ruimen de troep op: van hele zakken puin tot huishoudelijk afval. Overigens hoort ook binnen het hekwerk van de containers geen extra afval achtergelaten te worden. Soms staan er bankstellen, oude tv’s en afgedankt tuinmeubilair.

Running dinner

Aan het Running Dinner op 7 april deden dertig personen mee. De avond startte om half acht op het Nova Zemblaplein. Daarna volgden in drie etappes voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, steeds op een ander adres. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel bij Nathalie. Er werd niet alleen erg lekker eten opgediend; de presentatie was ook prachtig. Naast het genieten van het eten en een goed glas wijn, gaat het bij een running dinner vooral om bijpraten en je buurtgenoten beter leren kennen. Zo kan het gebeuren dat je al zestien jaar je achterbuurman groet als je in de tuin staat zonder elkaar ooit te hebben gesproken. Er waren ook mensen die vertelden dat ze al acht jaar bij elkaar in de straat wonen, maar elkaar niet herkenden. Een zeer geslaagde avond: lekker eten en veel gelachen. Alle deelnemers bedankt!

runningdinner18-7 (Medium)runningdinner18-9 (Medium)runningdinner18-1 (Medium)runningdinner18-2 (Medium)runningdinner18-3 (Medium)runningdinner18-4 (Medium)

Bloembollen verplaatst

Op 18 januari waaide de plataan aan de Buys Ballotstraat om. De Groengroep heeft de bollen ‘gered’ en verplaatst naar de Biltstraat.bloemetjes bij omgewaaide plataan 2

bloemetjes bij omgewaaide plataan 1 (Medium)

 

 

 

Running dinner

Het vijfde Running Dinner van de Nova Zemblabuurt vindt plaats op zaterdag 7 april. Bij een running dinner eet je een driegangendiner op drie verschillende locaties. Een van de drie gangen verzorg je zelf, bij jou thuis. Iedere gang vindt plaats in een ander gezelschap van buurtgenoten; een erg leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Het running dinner vindt plaats met gesloten beurs. Je kookt zelf een gang voor circa zes personen en verzorgt bijpassende wijnen. In ruil hiervoor schuif je aan bij twee andere gangen, elders in de buurt.

Je kunt je uiterlijk 15 maart 2018 aanmelden bij nathalie.degeus@gmail.com. Graag aangeven:

  • welke gang je wilt maken
  • dieetwensen
  • met hoeveel personen je wilt deelnemen en of je als stel bij elkaar wilt worden ingedeeld
  • naam en adres

running dinner lentekriebels 2018