Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Buurtlezingen groot succes

Met een lezing over ‘De lange geschiedenis van de buurt’ door Bettina van Santen is afgelopen vrijdag de buurtlezingenserie voor najaar 2010-voorjaar 2011 afgesloten. Er waren vrijdag liefst 53 buurtbewoners op komen dagen. Afgelopen maanden waren er ook goedbezochte lezingen over het strijkkwartet en miniatuurboekjes. Buurtbewoners met goede ideeën voor nieuwe lezingen dit najaar kunnen […]

Opening Zonne-energiecentrale Zeeheldenbuurt

Wethouder Mirjam de Rijk opent donderdag 17 maart om 18.30 de Zeehelden Zonne-energiecentrale op de Willem Barenstzstraat 106. Kunstenares Karin Baumans maakt speciaal voor de opening een installatie. Op tien huizen uit onze buurt zijn begin maart zonnepanelen geïnstalleerd. De tien huishoudens hebben de zonnepanelen en de installatie gezamenlijk ingekocht. Enkele voortrekkers uit […]

Speelpleintje opgeknapt

De krokussen en narcissen staan in bloei en de gemeente heeft een duit in het zakje gedaan door de bankjes opnieuw in de lak te zetten. Kortom, het Nova Zemblaplein is klaar voor het voorjaar.

Geld voor leuke buurtinitiatieven

Bewoners en ondernemers met ideeën voor hun straat, buurt of wijk kunnen voor de uitvoering ervan een bijdrage uit het gemeentelijk leefbaarheidsbudget aanvragen. Het gaat om kleinschalige plannen zoals sociale en culturele (buurt)activiteiten voor jong en oud, groenvoorzieningen, fietsrekken, verkeersmaatregelen en nog veel meer. Kijk hier voor meer informatie.

Tunneltje wordt opgeknapt

Het tunneltje naar de Voorveldse Polder wordt opgeknapt. De gemeente is akkoord met het ontwerp van buurtbewoner Karin Baumans voor de tunnel. Het is de bedoeling dat eind mei de opknapbeurt afgerond is. De stichting Voorveldse Polder is initiatiefnemer van de opknapbeurt.