Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Van energielabel G naar A

Willemien en Matthijs knapten hun huis aan de Willem Barentszstraat helemaal op, met veel zelfwerk en veel aandacht voor duurzaamheid. Op de buurtlezing op vrijdagavond 1 november vertellen ze hoe je een oud herenhuis van energielabel G naar energielabel A krijgt, met respect voor het karakter van het huis. Ze vertellen over de kosten en […]

Groen Nova Zembla

Corrie Buschman (WB 100) heeft zich jarenlang ingezet voor het groen in de buurt. Als trekker van de Groengroep Nova Zembla geeft zij nu het stokje over aan Guusje van Vollenhoven (WB 97). Corrie bedankt!

De Groengroep onderhoudt de plantenbakken, de pergola’s op het Nova Zemblaplein en de rozenstrook langs het spoor. De plantenbakken zijn […]

Groen Karel Doorman

Frans de Nooij uit de Karel Doormanflat heeft in het voorjaar een zonnebloem achter de flat geplaatst. Met bijgaand resultaat.

Herinrichting Voorveldse Polder

De herinrichting van de Voorveldse Polder is al behoorlijk op streek. Er zijn de afgelopen maanden flink wat speeltoestellen geplaatst. Lees in de nieuwsbrief Voorveldsepolder oktober 2013 over alle veranderingen en komende activiteiten.

Inzamelbak plastic

Bij het afvalinzamelpunt bij het tunneltje aan de Ariënslaan komt een speciale bak voor plastic. Dat heeft wijkwethouder Jeroen Kreijkamp vorige week toegezegd na een handtekeningenactie van buurtbewoners. De bak wordt in het eerste kwartaal van 2014 geplaatst.

Buurtfeestfoto’s

Beter laat dan nooit: de eerste foto’s van het buurtfeest. Buurtbewoners die ook nog leuke foto’s hebben, met name van het avondprogramma, stuur een mailtje (zonder foto’s) naar info@novazemblabla.nl, en we zorgen dat er nog meer online komt. De overige foto’s staan hier.

[…]

‘Ik heb hier veel meer vrienden’

Yonatan uit de Buys Ballotstraat wil graag danser worden en optreden met Beyoncé. Zijn cavia is dood en zijn iPod gezonken, maar hij vindt het in de Nova Zembla-buurt leuker dan in zijn oude buurt. “Ik heb hier veel meer vrienden en een kamer voor mezelf.”

Lees hier de eerste aflevering van een serie […]