Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Toeterende treinen

Vraag buurtbewoner: Waarom toeteren de treinen zo?

Antwoord klantenservice Nederlandse Spoorwegen: U geeft aan dat er op het traject Utrecht Centraal-Utrecht Maliebaan de treinen de laatste tijd heel langzaam rijden en vaak en luid toeteren. Wij zijn bekend met deze klacht en hebben deze doorgegeven aan de betreffende afdeling. Het toeteren is uit veiligheidsoverwegingen. Door een probleem met sensoren waarmee de spoorbomen worden gesloten en geopend kunnen er gevaarlijke situaties bij de spoorovergangen ontstaan. Omdat de spoorbomen mogelijk niet of niet op tijd dicht zijn toeteren de machinisten om aan te geven dat er een trein aankomt. Wij begrijpen dat het voor omwonende geluidsoverlast veroorzaakt en zijn dus hard bezig om een oplossing voor de mogelijk onveilige situatie te zoeken, zodat er niet meet getoeterd hoeft te worden. Mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag.

Comments are closed.